Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održavanje Osnivačke Skupštine Udruženja diplomaca Maršal Centra Crna Gora, 25.02.2009. godine u hotelu Maestral, Miločer

Objavljeno: 25.02.2009. 23:57 Autor: Naslovna strana
Na osnovu inicijative predstavnika Maršal centra iz Garmiš-Partenkirhena, Njemačka, kao i činjenice da su sve zemlje u regionu formirale ovu organizaciju, smatramo da su se stekli neophodni uslovi za formiranje "Udruženja diplomaca Maršal centra u Crnoj Gori".

"Udruženje diplomaca Маršal Centra - Crna Gora, Marshall Center Alumni Association Montenegro (MCAAMNE)", će biti nevladina dobrovoljna neprofitna organizacija građana Crne Gore koji imaju diplomu nekog od međunarodnih programa Evropskog centra za studije bezbjednosti - Maršal Centra, kao i lica koja svojim angažovanjem mogu dati doprinos radu Udruženja.

Osnovne oblasti rada Udruženja biće usmjerene na:

1. aktivno učešće u uspostavljanju savremene regionalne i globalne bezbjednosne arhitekture s posebnim akcentom na evropske i evroatlantske integracije,

2. doprinos miru, stabilnosti i napretku Crne Gore i regiona Jugoistočne Evrope,

3. promociju i doprinos razvoju demokratskog društva i sistema bezbjednosti Crne Gore,

4. institucionalizaciju i održavanje veza sa Evropskim centrom za studije bezbjednosti Maršal Centar i ostalim Udruženjima diplomaca MC u regionu i šire,

5. učešće u programima i aktivnostima Maršal Centra,

6. saradnju sa medjunarodnim i domaćim organizacijama i institucijama sličnog usmjerenja.

7. profesionalno usavršavanje članova Udruženja MCAAMNE u oblastima djelatnosti Maršal Centra.

Udruženje MCAAMNE će se u svom djelovanju rukovoditi nacionalnim interesima Crne Gore i svoje aktivnosti će zasnivati na principima stručnosti, profesionalizma, kolegijalnosti, javnosti u radu, uzajamnom povjerenju, poštovanju ličnosti, otvorenosti i slobode razmjene ideja.

Osnovna uloga ovog udruženja je institucionalizacija i održavanje veza sa Evropskim centrom za studije bezbjednosti Maršal Centar i ostalim Udruženjima diplomaca Maršal Centra u regionu i šire i povezivanje aktivnosti vladinih institucija i NVO u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.


Udruženje diplomaca Маršal Centra - Crna Gora, Marshall Center Alumni Association Montenegro (MCAAMNE)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?