Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana prezentacija rezultata reforme sistema odbrane u Stejt Dipartmentu

Objavljeno: 26.02.2009. 23:26 Autor: Naslovna strana
Vojni ataše Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama potpukovnik Rajko Pešić održao je predavanje o ostvarenim rezultatima na planu reforme sistema odbrane, sa prezentacijom dostignuća u izgradnji i modernizaciji Vojske Crne Gore na putu evroatlantskih integracija, u organizaciji Stejt Dipartmenta i Pentagona, u Vašingtonu.



Tom prilikom, savjetnik pri Kancelariji Vojnog atašea Zorica Marić-Đorđević predstavila je ostvarene rezultate u okviru PARP procesa, kao važnog tehničko-političkog okvira saradnje Crne Gore i NATO.



Na predavanju u Stejt Dipartmentu učestvovali su ambasador Crne Gore u SAD Miodrag Vlahović i prvi savjetnik Miroslav Šćepanović, koji su govorili o ukupnim reformama i aktuelnim odnosima sa NATO-m, kao i o bilateralnoj saradnji sa SAD.



Zaključeno je da je Crna Gora postigla značajne rezultate na polju reforme sektora bezbjednosti, koje u narednom periodu treba uspješno nastaviti u saradnji sa partnerima. Posebno je istaknut značaj kontinuirane podrške SAD, kao strateškog partnera u realizaciji brojnih započetih programa saradnje u cilju poboljšanja kapaciteta Ministarstva odbrane i povećanja interoperabilnosti Vojske Crne Gore.



Prezentaciji crnogorskih zvaničnika prisustvovali su eksperti Stejt Dipartmenta i Pentagona zaduženi za Balkan, kao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Roderik Mur.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?