Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Igora Furdika

Objavljeno: 03.03.2009. 23:20 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori Igora Furdika.



Ministar Vučinić istakao je važnost uspostavljanja saradnje sa Slovačkom u oblasti odbrane i razmjene iskustava iz procesa pristupanja NATO. On je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima u reformi sistema odbrane i izgradnji crnogorske vojske, kao i prioritetima u budućem radu. Istakao je da je realizacija uzajamnih posjeta ministara odbrane i načelnika generalštabova, kao i potpisivanje sporazuma o saradnji veoma važna za ukupno jačanje međudržavne saradnje. Ponovio je odlučnost Crne Gore da intenzivno radi na ispunjavanju svih uslova za članstvo u evroatlantskim bezbjednosnim strukturama i naglasio važnost uključivanja cijelog regiona, kao garanta stabilnosti i ekonomskog progresa. Takođe, predstavio je mogućnosti valorizacije vojno turističkih kompleksa u Crnoj Gori.



Ambasador Furdik prenio je snažnu podršku svoje zemlje za evropske i evroatlantske ambicije Crne Gore i istakao da je mjesto Crnoj Gori u evropskim i evroatlantskim integracijama. On je prenio iskustva Slovačke iz procesa integracije u NATO, istakavši ih kao veoma korisna za dostizanje standarda u vojsci. Takođe, predložio je međusobne posjete pripadnika vojski dvije države u cilju budućeg jačanja saradnje i razmjene iskustava.



Sastanku je prisustvovao i direktor slovačke firme Konštrukta Industry Lubomir Plško koji je predstavio kapacitete kompanije za uništavanje viškova naoružanja i municije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?