Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio novoimenovanog ambasadora Portugala Luis Pekita de Almeida Sampaja

Objavljeno: 13.03.2009. 23:12 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je novoimenovanog ambasadora Portugala Luis Pekita de Almeida Sampaija.

Ministar Vučinić istakao je važnost uspostavljanja tješnje saradnje sa Portugalom, kao jednom od zemalja osnivača NATO. Takođe, upoznao je sagovornika sa evroatlantskim opredjeljenjem Crne Gore i u tom smislu istakao značaj nedavne posjete crnogorske delegacije Briselu predvođene premijerom Đukanovićem kao prilike da se predstave ostvareni rezultati Crne Gore na putu ka NATO. Crnogorski ministar odbrane kazao je da je važno intenizivirati dalji rad na sprovođenju reformi i usvajanju standarda i procedura.

Amabasador Sampaija prenio je podršku svoje zemlje na daljem putu Crne Gore ka strateškim ciljevima članstva u EU i NATO. Takođe, ocijenio je da bi ubrzanje crnogorskog integracionog procesa u te strukture doprinijelo daljem produbljivanju reformi sistema odbrane i društva u cjelini. On je izrazio uvjerenje da će sa narednog Samita biti poslata jasna poruka podrške Crne Gore na putu evroatlantskih integracija.

Na sastanku je bilo riječi i o potpisivanju sporazum o saradnji u oblasti odbrane , kao i zajedničkom treningu i razmjeni iskustava.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?