Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je grčkog ambasadora Georgiosa Avgustisa i vojnog atašea Panagiotisa Kalivitisa

Objavljeno: 17.03.2009. 22:10 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je grčkog ambasadora Georgiosa Avgustisa i vojnog atašea kapetana bojnog broda Panagiotisa Kalivitisa, povodom njegovog odlaska sa te vojno-diplomatske dužnosti.



Tom prilikom, ministar Vučinić zahvalio se na značajnoj podršci Grčke u reformi sistema odbrane i izgradnji Vojske Crne Gore, a prije svega kroz školovanje crnogorskih kadeta na grčkim vojnim akademijama i donaciju laboratorije za učenje grčkog jezika. On je naglasio značaj uloge Ambasade Grčke, kao bivše kontakt zemlje za NATO. Takođe, ocijenio je saradnju sa Grčkom kao veoma važnom za dalji progres Crne Gore na putu evropskih i evroatlantskih integracija i iskazao spremnost za njeno dalje unaprijeđenje. Istako je čvrstu odlučnost Crne Gore da nastavi sa usvajanjem standarda i procedura, kao i očekivanje da će ostvareni napredak biti jasno prepoznat od strane partnera na daljem putu ka punopravnom članstvu u Sjevernoatlantskoj alijansi.



Ambasador Avgustis je čestitao na napretku Crne Gore koji je ostvarila u demokratskim reformama i približavanju Sjevernoatlantskoj alijansi i pozdravio napore koji se preduzimaju u tom pravcu. On je kazao da je budućnost svih zemalja Zapadnog Balkana u NATO i Evropskoj uniji, kao i da njegova zemlja posebno podržava Crnu Goru na tom putu. Takođe, iskazao je spremnost svoje zemlje da podrži napore koje Crna Gora preduzima na realizaciji postavljenih ciljeva i iskazao uvjerenje da će članice NATO jasno vrednovati ostvarene reformske rezultate Crne Gore.



Vojni ataše Kalivitis zahvalio se na veoma dobroj saradnji sa crnogorskim Ministarstvom odbrane i Vojskom i ocijenio da je tokom dvogodišnjeg angažmana u Crnoj Gori bilateralna saradnja u odbrani konstantno unaprijeđivana i da je danas na veoma visokom novou. Takođe, kazao je da će Crna Gora i u narednom periodu imati prioritet u školovanju svojih kadeta na grčkim vojno-obrazovnim ustanovama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?