Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić posjetio je Vazduhoplovnu bazu Vojske Crne Gore u Golubovcima

Objavljeno: 18.03.2009. 22:39 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić posjetio je Vazduhoplovnu bazu Vojske Crne Gore u Golubovcima.

Tom prilikom, ministar Vučinić, u prisustvu načelnika Generalštaba VCG viceadmirala Dragana Samardžića i pomoćnika ministra za materijalne resurse pukovnika Rifeta Kosovca, razgovarao je sa komandantom Vazduhoplovne baze VCG pukovnikom Vladislavom Vlahovićem o uslovima rada u toj jednici, kao i daljem poboljšanju objekata za rad, obuku, smještaj i rekreaciju. Takođe, bilo je riječi i o projektu osnivanja Regionalnog centra za obuku pilota na helikopterima, kao i zadacima vojnog vazduhoplovstva u traganju i spasavanju i podršci civilnim institucijama u gašenju požara i drugim civilnim katastrofama. Ministar odbrane ocijenio je da je u proteklom periodu urađeno mnogo na poboljšanju uslova rada na vojnom aerodromu Golubovci, prije svega kroz dosadašnji remont

sedam helikoptera Gazela, nabavku savremene vojne opreme i rekonstrukciju brojnih objekata, ali i kroz povećanje zarada pripadnicima te jednice.

Nakon obilaska rekonstruisanih objekata za smještaj, sportske sale i ograde, ministar Vučinić razgovarao je i sa pilotima i drugim pripadnicima Vazduhoplovne baze o radnim obavezama i izazovima sa kojima se susrijeću u svakodnevnom radu. Tom prilikom, najavio je uskoro početak radova na izgradnji stanova na Starom Aerodromu i Tološima.

Takođe, tokom posjete ministar odbrane susreo se sa novim vojnicima po ugovoru koji su na osnovnoj obuci u Golubovcima. Čestitao im je na prijemu u Vojsci i podsjetio na značaj vojne profesije za državu, te kazao da će uslovi života i rada u crnogorskoj Vojsci i dalje biti unaprijeđivani, kroz buduća ulaganja u razvoj i lični standard njenih pripadnika.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?