Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio predsjednika Organizacije rezervnih vojnih starješina prof. dr Damjana Šećkovića

Objavljeno: 20.03.2009. 22:08 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je predsjednika Organizacije rezervnih vojnih starješina prof. dr Damjana Šećkovića.

Na sastanku je bilo riječi o potrebi definisanja budućeg statusa i nadležnosti te organizacije, kao i njenog mjesta u društvenom sistemu. Ministar Vučinić podržao je dalje postojanje te strukovne organizacije, u okviru potreba i novog koncepta odbrane u Crnoj Gori. Takođe, dogovoreno je da zajednička radna grupa u narednom periodu predloži statusni oblik i djelatnosti te organizacije, kao i način njenog finansiranja. Podržan je i prijedlog da se ovogodišnji Dan rezervnih oficira adekvatno obilježi, uz podršku Ministarstva odbrane, proslavljajući 90. godišnjicu postojanja tog udruženja.

Sastanak je bio prilika da se podsjeti na bogatu istoriju tog segmenta odbrambenog sistema, kao i na njen danšnji značaj i upordna iskustva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?