Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa

Objavljeno: 26.03.2009. 22:53 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadora Republike Kipar Homera Mavromatisa.

Tom prilikom, dogovorena je posjeta kiparskog ministra odbrane Kostasa Papakostasa crnogorskom Ministarstvu odbrane, u prvoj polovini juna. Takođe, ocijenjeno je da je potrebno dodatno unaprijediti saradnju Crne Gore i Kipra u brojnim oblastima, kao i da postoji obostrani interes za uspostavljanje međusobne saradnje u oblasti odbrane.

Ministar Vučinić ocijenio je da bi saradnja crnogorskog Ministarstva odbrane i Vojske sa kiparskim institucijama odbrane bila korisna, imajući u vidu brojne sličnosti, a posebno veličinu državne teritorije i stanovništva. On je istakao da dvije države dijele iste spoljnopolitičke prioriete kada je u pitanju članstvo u Evropskoj uniji, čija je Kipar članica od 2004. godine.

Ambasador Mavromatis izrazio je zadovoljstvo budućom saradnjom, kako je kazao, ne samo u odbrani, već i u drugim oblastima od zajedničkog interesa. On je govorio o učešću kiparskih vojnika u brojnim mirovnim misijama širom svijeta, ocjnjujući da manje dražave mogu dati manji, ali značajan doprinos u globlanim naporima očuvanja mira.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?