Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpisan Ugovor o pružanju ekspertskih usluga iz oblasti odbrane i vojske

Objavljeno: 21.04.2009. 20:11 Autor: Naslovna strana
U ime Vlade Crne Gore, ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić i predsjednik američke korporacije MPRI general Karl E. Vuono potpisali su danas Ugovor o pružanju ekspertskih usluga iz oblasti odbrane i vojske.

Ugovor je zaključen na jednu godinu, a predviđa pružanje ekspertskih usluga od strane te renomirane korporacije crnogorskom Ministarstvu odbrane u razvoju politike odbrane i procedura, planiranju, upravljanju krizom, bezbjednosti obalskih granica, kao i obuci visokih službenika Ministarstva i pripadnika Vojske Crne Gore. Posebna pažnja biće posvećena pripremama pripadnika VCG za učešće u mirovnim misijama.

Korporacija MPRI posjeduje dugogodišnje iskustvo u konsaltingu i obuci, a bila je uspješno angažovana u više zemalja regiona. Tokom perioda realizacije ugovora, predviđeno je prisustvo malog tima američkih eksperata u Crnoj Gori, koji će neposredno sarađivati sa službenicima Ministarstva i pripadnicima Vojske.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?