Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Tirana: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvuje na desetoj Konferenciji načelnika generalštabova zemalja Američko-jadranske povelje(A5)

Objavljeno: 20.05.2009. 20:30 Autor: Naslovna strana
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvuje na desetoj Konferenciji načelnika generalštabova zemalja Američko-jadranske povelje(A5), koja se održava u u Tirani, u periodu od 20. do 22. maja 2009. godine.

Organizator Konferencije je Albanija i Američka komande za Evropu (EUCOM).

Pored načelnika generalštabova, Konferenciji prisustvuje zamjenik komandanta američkih snaga za Evropu viceadmiral Ričard Galager, kao i predstavnici američkih operativnih komandi iz Napulja i Brunsuma i vojni i diplomatski predstavnici zemalja A5 u Albaniji.
Tema konferencije biće doprinos zemalja A5 operaciji ISAF u Avganistanu, a biće riječi i o aktuelnim pitanjima reformi sistema odbrane i vojski zemalja učesnica.

Konferencija načelnika generalštabova zemalja Američko-Jadranske povelje održava se dva puta godišnje, a ovo je prvi put da Crna Gora učestvuje kao punopravni član, s obzirom da je, zajedno sa BiH, primljena u punopravno članstvou decembra prošle godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?