Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić prisustvovao je 10.konferenciji Načelnika Generalštabova zemalja članica Američko-Jadranske povelje (A-5)

Objavljeno: 22.05.2009. 17:50 Autor: Naslovna strana
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić prisustvovao je 10.konferenciji Načelnika Generalštabova zemalja članica Američko-Jadranske povelje (A-5) koja je održana u Tirani 21.05.2009.godine. Na konferenciji su zemlje članice, prezentujući svoj doprinos operaciji ISAF u Afganistanu, kao i planove za dalje angažovanje, još jednom potvrdile spremnost za aktivno učešće i doprinos uspostavljanju trajnog rešenja i stabilnosti u Afganistanu. Pored toga na konferenciji je bilo riječi o planovima za realzicaiju zajedničkih aktivnosti u cilju daljeg razvoja regionalne saradnje i jačanja povjerenja i stabilnosti u regionu. Na kraju konferencije potpisana je zajednička izjava u kojoj se ističe značaj partnerstva i saradnje sa susjednim zemljama i saveznicima, a koja zavisi od stalnog dijaloga, realizacije zajedničkih aktivnosti i aktivnog doprinosa svih zemalja međunarodnim mirovnim operacijama. Predstavnici Američke Komande za Evropu i Načelnici Generalštabova zemalja potpisnica A-5 prihvatili su poziv Načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore da se naredna, 11. konferencija održi u Crnoj Gori krajem septembra 2009.godine. Učesnici su takođe prihvatili temu naredne konferencije koja će se baviti pitanjima podrške civilnim vlastima u upravljanju kriznim situacijama, izazvanim prirodnim i vještačkim katastrofama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?