Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Uspješno realizovana združena taktička vježba Mornarice i Vazduhoplovne baze VCG

Objavljeno: 03.06.2009. 23:30 Autor: Naslovna strana
Mornarica i Vazduhoplovna baza Vojske Crne Gore uspješno su realizovale združenu taktičku vježbu u akvatorijumu teritorijalnog mora Crne Gore - rejon rta Platamuni, u periodu od 2. do 3. juna 2009. godine.

U toku izvođenja vježbi i artiljerijskog gađanja, koji su realizovani u izuzetno složenim vremenskim uslovima, pripadnici Mornarice i Vazduhoplovne baze VCG pokazali su visok stepen obučenosti i uvježbanosti pojedinaca i jedinice kao cjeline.

Vježbi je prisustvovao inspekcijski tim Ministarstva odbrane koji je izvršio kontrolu i ocjenjivanje borbene gotovosti jedinica Mornarice VCG.

Vježba je uključivala operacije pomorske blokade i bordinga (MIO operacije), traganja i spasavanja na moru (SAR operacije), vježbe taktičkog manevrisanja i gađanja brodskim naoružanjem. Sve navedene aktivnosti uspješno su realizovane po standardima i procedurama NATO.

Realizacijom planiranih aktivnosti izvršena je priprema pučinskog remorkera PR-41 za predstojeće učešće na vježbi ADRION LIVEX 09, koja će se održati od 07. do 12. juna 2009. godine, u teritorijalnim vodama Republike Albanije.

Na vježbi su učestvovali patrolni brod P-34, Pučinski remorker PR-41, Odred za nadzor mora, Pomorski odred iz sastava Mornarice VCG i dva helikoptera iz sastava Vazduhoplovne baze VCG.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?