Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar odbrane Boro Vučinić učestvovaće sjutra na godišnjem sastanku ministara odbrane Evroatlantskog partnerskog savjeta (EAPC) u Briselu

Objavljeno: 10.06.2009. 21:30 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić učestvovaće u četvrtak, 11. juna 2009. godine, na redovnom godišnjem sastanku ministara odbrane Evroatlantskog partnerskog savjeta (EAPC), koji će biti održan u Briselu.

Sastanku prisustvuju ministri odbrane 28 NATO članica i 22 zemlje Partnerstva za mir, a predsjedava generalni sekretar NATO Jap De Hop Shefer.

Tema ovogodišnjeg sastanka biće unapređenje sposobnosti za zajedničko djelovanje (interoperabilnosti) zemalja NATO i PzM.

Sastanak EAPC održava se u okviru dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO, koji će razgovarati o glavnim izazovima u NATO operacijama, posebno u Avganistanu i na Kosovu, kao i o mogućoj dugoročnoj ulozi NATO u brobi protiv terorizma u blizini obale Somalije, i o naoprima Saveza ka transformaciji odbrane.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?