Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Brisel: Pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović, predstavio projekat Regionalnog centra za obuku pilota helikoptera

Objavljeno: 16.06.2009. 22:24 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra odbrane Draško Jovanović, sa saradnicima, predstavio je danas u sjedištu Evropske agencije za odbranu (EDA) u Briselu projekat Regionalnog centra za obuku pilota helikoptera.

Na sastanku, koji je organizovan na poziv te Agencije, predstavljeni su kapaciteti za obuku pilota helikoptera i realizovane aktivnosti, kao i iskazana potreba za podrškom u cilju formiranja regionalnog Centra. Posebno su predstavljene koristi koje će osnivanje Centra donijeti državama regiona.

Tom prilikom, izraženo je interesovanje za tu inicijativu i dogovorena posjeta eksperta Agencije za naredni mjesec, što će biti prilika za pripremu sastanka koji će se održati u septembru, kada će zajednički biti predstavljen projekat predstavnicima svih 15 članica EDA. Riječ je o godišnjem redovnom sastanku EDA na kojem se opredjeljuju projekta od interesa za razvoj evropske bezbjednosti.

EDA je osnovana na inicijativu Savjeta ministara Evropske unije jula 2004. godine, sa ciljem da podrži unaprijeđenje evropskih odbrambenih kapaciteta.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?