Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Direkcije za zaštitu tajnih podataka

Objavljeno: 17.06.2009. 19:03 Autor: Naslovna strana
Sporazum o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovačke danas su, u ime Vlada, potpisali direktor Direkcije za zaštitu tajnih podataka, Savo Vučinić i direktor Nacionalnog bezbjednosnog organa, František Blanarik. Ovo je prvi sporazum koji Crna Gora zaključuje sa stranom državom u ovoj oblasti.

Ovim Sporazumom uspostaviće se pravila zaštite tajnih podataka prilikom njihove uzajamne razmjene u oblasti političke, vojne, ekonomske, pravne, naučne i tehnološke ili bilo koje druge saradnje, kao i tajnih podataka koji nastaju u procesu takve saradnje, saradnja po pitanju bezbjednosnog provjeravanja, definisaće se procedure koje se tiču zaključivanja i praćenja realizacije povjerljivih ugovora, kao i procedure prilikom posjeta koje uključuju pristup tajnim podacima.

Takođe, zaključivanjem ovog Sporazuma stvoriće se uslovi za potpunu implementaciju Sporazuma o saradnji u oblasti odbrane.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?