Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Danske

Objavljeno: 23.06.2009. 23:13 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je delegaciju Ministarstva odbrane Kraljevine Danske, koju predvodi šef za komunikaciono-informacione sisteme i logistiku u Admiralštabu danske flote kapetan fregate Per Hojgard Jensen.

Tim eksperata za radarske i komandno-informacione sisteme boravi u Crnoj Gori radi izrade studija za jedinstveni nadzor morskog i vazdušnog prostora, kao i izrade jedinstvene telekomunikacione mreže za potrebe subjekata bezbjednosti.

Ministar Vučinić izrazio je zahvalnost na značajnim donacijama i podršci Kraljevine Danske u reformi sistema odbrane. Takođe, istakao je značaj razmjene iskustava i izrade studija koje bi bile osnova za izgradnju jedinstvenog održivog sistema nadzora mora i vazdušnog prostora, kao i za razmjenu informacija i dostizanje interoperabilnosti u oblasti komunikacija.

Potreba za izradom studija predstavljena je na 5 SEEC (South-East Europe Clearinghouse) radnoj grupi za Crnu Goru, kada je delegacija Kraljevine Danske ponudila pomoć u izradi tih dokumenata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?