Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvovao na seminaru visokih oficira "Silk Road-2009"

Objavljeno: 24.06.2009. 01:12 Autor: Naslovna strana
Na poziv načelnika Generalštaba Oružanih snaga Republike Turske generala Ilker Basbuga, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić učestvovao je na seminaru visokih oficira "Silk Road-2009", koji je održan 22. i 23.juna 2009. godine u Istanbulu, Republika Turska. Na seminaru je raspravljano o više tema iz oblasti vojne saradnje i odgovora na nove bezbjednosne rizike od kojih su najznačajnije: izrada nove NATO strategije, odnos i saradnja NATO sa EU i UN, planovi za proširenje NATO i njegov uticaj na globalnu bezbjednost, transformacija NATO, doprinos zemalja PzM NATO vođenim operacijama, značaj NATO operacija u novom bezbjednosnom okruženju, kao i stavovi zemalja partnera prema NATO programu Partnerstvo za mir.
Tokom seminar viceadmiral Samardžić je u više razgovora sa najvišim predstavnicima NATO štabova i komandi, kao i sa načelnicima generalštabova NATO i PfP zemalja ponovio stavove Crne Gore o njenom opredeljenju ka integracijama u NATO, kao i aktivnosti koje Vojska Crne Gore preduzima na tom putu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?