Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Direkcije za zaštitu tajnih podataka

Objavljeno: 25.06.2009. 20:55 Autor: Naslovna strana
Direktor Direkcije za zaštitu tajnih podataka Savo Vučinić primio je danas direktora Nacionalnog bezbjednosnog ureda Češke Republike Dušana Navratila sa saradnicima. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Češke Republike u Crnoj Gori Hana Hubačkova.

Direktori Vučinić i Navratil razmijenili su osnovne informacije o funkcionisanju institucija koje predstavljaju, kao i o nacionalnim procedurama koje se odnose na razmjenu i zaštitu tajnih podataka. Gospodin Navratil je izrazio spremnost na pružanju ekspertske pomoći u ovoj oblasti, posebno u dijelu uspostavljanja sistema informacione zaštite tajnih podataka. Tom prilikom je uputio poziv direktoru Direkcije da sa saradnicima posjeti Nacionalni bezbjednosni ured radi intenziviranja bilateralnih aktivnosti i realizacije obuka u pojedinim oblastima.

Na današnjem sastanku dogovorene su aktivnosti na pripremi međudržavnog Sporazuma iz oblasti razmjene i zaštite tajnih podataka čije se potpisivanje planira u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?