Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je civilnog administratora Direkcije za strateške poslove Ministarstva odbrane Republike Francuske Žila Pernea

Objavljeno: 26.06.2009. 00:22 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić primio je civilnog administratora Direkcije za strateške poslove Ministarstva odbrane Republike Francuske Žila Pernea. Sastanku je prisustvovao francuski ambasador u Crnoj Gori Bernar Garanše.

Tom prilikom, ministar Vučinić naglasio je da su spoljnopolitički ciljevi crnogorske Vlade što skorije članstvo u NATO i EU. Takođe, istakao je posvećenost Crne Gore razvijanju regionalne saradnje, kao važnom preduslovu za stabilnost i progres ukupnog regiona. U tom smislu, upoznao je sagovornika sa projektom osnivanja regionalnog Centra za obuku pilota helikoptera u Golubovcima. On je kazao da je Crna Gora čvrsto opredijeljena da doprinese međunarodnim naporima za očuvanje mira u svijetu i, u tom smislu, podsjetio na odluku o upućivanju medicinskog tima u Avganistan.

Predstavnik francuksog Ministarstva odbrane istakao je zadovoljstvo saradnjom sa Crnom Gorom, ocjenjujući da su posjete francukih brodova znak dobre saradnje. Pozdravljajući napore Crne Gore ka članstvu u NATO i EU, kazao je da postoje isti standardi u obije organizacije kojima treba težiti. On je ponudio podršku svoje zemlje na daljem putu integracija Crne Gore, a posebno u obuci i učenju jezika.

Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi Francuske i Velike Britanije za remont crnogorskih helikoptera, kao i o pomorskoj operaciji borbe protiv pirata Atalanta, koju realizuje Evropska unija u blizini obale Somalije.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?