Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je direktora Nacionalne bezbjednosne uprave Republike Češke Dušana Navratilova

Objavljeno: 26.06.2009. 00:24 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je direktora Nacionalne bezbjednosne uprave Republike Češke Dušana Navratilova. Sastanku je prisustvovala češka ambasadorka u Crnoj Gori Hana Hubackova.

Ministar Vučinič, pozdravljajući goste, izrazio je zadovoljstvo prilikom za razmjenu iskustava sa Republikom Češkom u važnoj oblasti kao što su tajni podaci. Takođe, istakao je značajnim i ukupno češko isukustvo u vezi sa evroatlantskim integracijama te zemlje, koja je pristupila Savezu 1999. godine. Podsjećajući na opredjeljenje ka evropskim i evroatlantskim integracijama Crne Gore, ministar je zahvalio na dosadašnjoj podršci Češke, koja predsjedava u Evropskoj uniji do 1. jula i izrazio interesovanje za produbljivanje saradnje sa tom zemljom.

Direktor Navratilov je iskazao zadovoljstvo crnogorskim opredjeljenjem ka NATO i EU i podsjetio na dobre odnose između dvije države. Takođe, ističući oblast tajnih podataka kao jednu od važnih u evroatlantskim integracijama, ponudio je saradnju, a prije svega kroz razmjenu iskustava.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?