Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Školski brod ,,Jadran uplovio u tursku luku Istanbul

Objavljeno: 29.06.2009. 22:04 Autor: Naslovna strana
Školski brod ,,Jadran Mornarice Vojske Crne Gore uplovio je u tursku luku Istanbul nakon sedam dana krstarenja.

Na svom 21. međunarodnom krstarenju, š.b. ,,Jadran je pod komandom komandanta broda kapetana korvete Predraga Supića i komandanta Mornarice Vojske Crne Gore kapetana bojnog broda Rajka Bulatovića. Posadu od 61 oficira, podoficira i mornara, kao i 24 pripadnika Vojske Crne Gore, oficira i kadeta iz mornarica Srbije, Albanije, Slovenije, Italije, Grčke i Rumunije, učenika pomorske škole i studenata Pomorskog fakulteta, dočekali su predstavnici Ratne Mornarice Turske.

Ministar odbrane Boro Vučinić, koji je učestvovao na 26. međunarodnoj Radionici o globalnoj bezbjednosti u Istanbulu, posjetio je š.b. ,,Jadran i izrazio zadovoljstvo uspješno realizovanim dosadašnjim dijelom krstarenja. Tom prilikom, ministar Vučinić kazao je da će š.b. ,,Jadran stići u Crnu Goru 16. jula, istoga dana kada je i prije 76 godina, davne 1933. godine nakon što je izgrađen, uplovio u matičnu luku Tivat. Obilasku broda, osim delegacije Ministarstva odbrane, prisustvovali su ambasador Crne Gore pri NATO u Briselu, gospodin Veselin Šuković i vojni ataše SAD u Crnoj Gori, potpukovnik Gregori Breker.

Školski brod ,,Jadran će iz Instanbula nastaviti plovidbu 30. juna, a predviđeno je da će uploviti u luku Konstanca 02. jula 2009. godine u 9,00 sati.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?