Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio ambasadorku Egipta u Crnoj Gori Amal Mourad

Objavljeno: 08.07.2009. 00:10 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadorku Egipta u Crnoj Gori Amal Mosta Mohamed Kamel Mourad.

Tom prilikom, dogovoreno je upućivanje ekspertske delegacije Ministarstva odbrane, koja bi boravila u Egiptu radi sagledavanja mogućnosti za buduću saradnju između dvije zemlje u oblasti odbrane.

Ministar Vučinić, podsjećajući da je saradnja sa Egiptom nakon obnove nezavisnosti Crne Gore obnovljena prvo na vojnom planu, izrazio je zadovoljstvo proteklom saradnjom između dvije mornarice. Takođe, on je istakao značaj interesovanja za ulaganje egipatskih investitora u bivše vojne lokacije u Crnoj Gori.

Egipatska ambasadorka, ocjenjujući da su ukupni odnosi između dvije države veoma dobri, istakla je interesovanje da se saradnja intenzivira u oblasti odbrane i vojske. Takođe, informisala je sagovornika da je Egipat odlučan da doprinese stabilizaciji prilika u Avganistanu, kroz pomoć na političkom planu i u rekonstrukciji te zemlje.

Takođe, sastanak je bio prilika da se razgovara o refomi sistema odbrane i evroatlantskim integracijama Crne Gore, kao i podršci javnosti tom spoljnopolitičkom cilju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?