Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Školski brod Mornarice Vojske Crne Gore "Jadran" uplovio u luku Tivat nakon uspješnog 21. međunarodnog krstarenja

Objavljeno: 15.07.2009. 22:50 Autor: Naslovna strana
Školski brod Mornarice Vojske Crne Gore "Jadran" uspješno je završio svoje dvadesetprvo krstarenje morima na ruti Tivat-Instanbul-Konstanca-Atina-Tivat i poslije 25 dana plovidbe uplovio u gradsku luku Tivat.

"Jadran" je uz zvuke vojnog orkestra svečano dočekan od strane načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmirala Dragana Samardžića, predsjednika Opštine Tivat Dragana Kankaraša, starješina Vojske Crne Gore, vojnih atašea Grčke i Slovenije, kao i porodice i prijatelja posade i mnogobrojnih građana Tivta.

Viceadmiral Samardžić čestitao je posadi i ukrcanim licima na profesionalnom odnosu i odlično realizovanom zadatku, a komandant Mornarice Vojske Crne Gore kapetan bojnog broda Rajko Bulatović, kao najstariji oficir na brodu, ocjenio je krstarenje odličnom ocjenom.

Sa posadom od 61 oficira, podoficira i mornara i 24 ukrcana lica iz jedinica Vojske Crne Gore, oficira i kadeta iz mornarica Srbije, Albanije, Slovenije, Italije, Grčke i Rumunije, učenika pomorskih škola i studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, pod komandom komandanta broda kapetana korvete Predraga Supića "Jadran" je bez poteškoća savladao put od 2009 nautičkih milja. Na tom putu "Jadran" je ponosno vijorio državnu zastavu Crne Gore i širio jedra kroz Jadransko, Jonsko, Patraško, Korintsko, Egejsko, Mramorno i Crno more.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?