Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio komandanta Mornarice kapetana bojnog broda Rajka Bulatovića i komandanta školskog broda Jadran kapetana korvete Predraga Supića

Objavljeno: 24.07.2009. 23:28 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmirala Dragana Samardžića, primio je komandanta Mornarice kapetana bojnog broda Rajka Bulatovića i komandanta školskog broda Jadran kapetana korvete Predraga Supića, povodom povratka sa međunarodnog krstarenja.

Tom prilikom, ministar odbrane izrazio je veliko zadovoljstvo uspješnom realizacijom 21. međunarodnog krstarenja jedrenjaka Jadran, na ruti Tivat-Istanbul-Konstanca-Atina-Tivat. Takođe, ocijenio je da su posjete Jadrana svjetskim lukama jedan od najboljih načina predstavljanja države i njene Vojske i istakao važnost učešća oficira i kadeta iz šest država šireg regiona.

Odlučni smo da, kroz učešće Jadrana u regionalnim krstarenjima i drugim inicijativama koje bi uključivale predstavnike drugih mornarica, doprinesemo jačanju regionalne saradnje, zaključio je ministar Vučinić.

Komandant crnogorske Mornarice ocijenio je krstarenje veoma uspješnim i izrazio zadovoljstvo doprinosom posade i ukrcanih lica realizaciji postavljenih zadataka.

Sa posadom od 61 oficira, podoficira i mornara i 24 ukrcana lica iz jedinica Vojske Crne Gore, oficira i kadeta iz mornarica Srbije, Albanije, Slovenije, Italije, Grčke i Rumunije, učenika pomorskih škola i studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, Jadran je bez poteškoća savladao dvadesetpetodnevni put od 2009 nautičkih milja. Na tom putu crnogorski jedrenjak širio je jedra kroz Jadransko, Jonsko, Patraško, Korintsko, Egejsko, Mramorno i Crno more.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?