Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Delegacija Oružanih snaga Mađarske boravi u posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore

Objavljeno: 28.07.2009. 22:45 Autor: Naslovna strana












Delegacija Oružanih snaga Mađarske, koju predvodi komandant 25. Pješadijske brigade brigadni general Huszti Andras, boravi danas i sjutra u posjeti Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Tom prilikom, generala Andrasa, koji komanduje Briagadom zaduženom za obuku i trening mađarskih vojnika koji učestvuju u misiji u Avganistanu, primili su pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić.

Nakon prijema, mađarska delegacija posjetila je kasarnu Milovan Šaranović u Danilovgradu i prisustvovala obuci pripadnika Jedinice za mirovne misije Vojske Crne Gore.

Posjeta je prilika da se razmotri mogućnosti saradnje i zajedničkog angažovanja u mirovnoj misiji Ujedinjenih nacija, pod komandom NATO u Avganistanu ISAF, te da se razmijene iskustva o pripremi i upućivanju vojnika u međunarodne operacije.

Prilikom posjete, ocijenjeno je da se obuka crnogorskih vojnika za mirovne misije realizuje uspješno i u skladu sa standardima NATO zemalja, te da se očekuje njihovo uspješno angažovanje u Avganistanu.

Posjeta će biti nastavljena sjutra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?