Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio visoke oficire Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića i Živka Pejovića

Objavljeno: 31.07.2009. 21:30 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas visoke oficire Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića i Živka Pejovića, povodom njihovog unaprijeđenja u čin pukovnika uoči 13. jula - Dana državnosti. Prijemu je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić.

Tom prilikom, ministar Vučinić čestitao je unaprijeđenim pukovnicima Lazareviću i Pejoviću, ocjenjujući da je riječ o veoma profesionalnim i posvećenim pripadnicima Vojske Crne Gore.

Pukovnik Zoran Lazarević završio je Generalštabno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane u Beogradu tokom 2008/2009. godine, a prethodno je obavljao dužnost zamjenika komandanta Brigade za specijalne operacije Vojske Crne Gore. Predložen je Savjetu za odbranu i bezbjednost za postavljenje na dužnost načelnika Odjeljenja za operativne poslove i obuku Generalštaba VCG (J3/7).

Pukovnik pilot Živko Pejović obavlja dužnost zamjenika komandanta Vazduhoplovne baze Vojske Crne Gore i instruktora letjenja. Završio je Komadno-štabno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane u Beogradu od 2003. do 2005. godine. Nosilac je Zlatnog letačkog znaka.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?