Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio odlazećeg vojnog atašea Austrije u Crnoj Gori pukovnika Jozefa Holcla i novoimenovanog atašea brigadnog generala Rajnharda Šoberla

Objavljeno: 05.08.2009. 23:40 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas odlazećeg vojnog atašea Austrije u Crnoj Gori pukovnika Jozefa Holcla i novoimenovanog atašea brigadnog generala Rajnharda Šoberla. Prijemu je prisustvovao ambasador Austrije Florian Raunig.

Tom prilikom, ministar Vučinić zahvalio se na značajnoj podršci koju pruža Austrija i njene oružane snage u reformi i modernizaciji Vojske Crne Gore. Kao posebno važno naglasio je saradnju oružanih snaga u obuci i razmjeni iskustava u oblasti alpinizma i skijanja. Bilo je riječi i o učešću oružanih snaga u mirovnoj misiji u Avganistanu gdje već duže vrijeme participira Austrija, kao neutralna zemlja.

Pukovnik Holcl, koji je na dužnosti vojnog izaslanika od septembra 2006. godine, zahvalio se na kvalitetnoj saradnji i istakao da je veoma ponosan na stepen izgradnje bilateralnih odnosa Crne Gore i Austrije u oblasti odbrambene saradnje. Novoimenovani austrijski ataše iskazao je punu spremnost da svojim angažovanjem doprinese razvoju dobrih odnosa između dvije zemlje.

Takođe, ministar odbrane je sa gostima pogledao i novo vojno transportno vozilo Toyota Achleitner, koje je namjenski opremljeno u austrijskoj fabrici Achleitner. Riječ je o prvom od 16 terenskih vozila koje će koristiti pripadnici Vojske Crne Gore, a njihova isporuka planirana je do kraja septembra.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?