Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Polaganje vijenca na spomen obilježje u Dolima, Opština Plužine

Objavljeno: 08.08.2009. 18:58 Autor: Naslovna strana
Danas je položen vijenac na spomen obilježje u Dolima, Opština Plužine, u znak odavanja počasti i izražavanja žaljenja zbog stradanja velikog broja žrtava od strane njemačke SS divizije Princ Eugen početkom juna 1943. godine.

Događaju su prisustvovali predstavnici njemačke Ambasade u Crnoj Gori, na čelu sa zamjenikom ambasadora Dagmar Šmit i vojnim atašeom potpukovnikom Johan Evertom, kao i predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić, predstavnici ministarstava odbrane i kulture, sporta i medija i Vojske Crne Gore.

Tom prilikom, zamjenik njemačkog ambasadora istakla je da ne postoje riječi koje bi se uputile porodicama žrtava kojima bi se opisla njihova bol.

Izražavam moje duboko žaljenje, u moje i ime moje zemlje koju ja predstavljam u Crnoj Gori. Voljela bih da svjedoci rata i ratnih dešavanja, a sada nečije babe i djedovi, uspiju da prevaziđu svoju bol i nađu mir u sebi, mir u drugima i da oproste, što ne znači, ni u kom slučaju, da treba da zaborave. Iz tog razloga, naćićemo sredstva da zajedno obnovimo ovaj spomenik kako bi doprinijeli izgradnji zajedničke budućnosti za nove generacije., kazala je Šmit.

Ona je zaključila da su mir i pomirenje ključ za zajedničku budućnost u Evropi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?