Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Zajednička obuka Brigade kopnene vojske i pripadnika oružanih snaga Grčke i Slovenije

Objavljeno: 31.08.2009. 23:23 Autor: Naslovna strana
U okviru zajedničke obuke pripadnika Planinskog bataljona Brigade kopnene vojske i pripadnika oružanih snaga Grčke i Slovenije, obuka u specifičnim uslovima ljeti biće predstavljena u srijedu, 02. septembra 2009. godine, sa početkom u 09,00 sati, na prostoru Pirlitora i kanjona rijeke Tare, Opština Žabljak.

Tom prilikom, pripadnici Planinskog bataljona i oružanih snaga Grčke i Slovenije prikazaće kurirski prelaz i spasavanje povrijeđenih sa stijene. Takođe, biće prikazane i sekvence ,,Aktivno spasavanje niz stijenu i ,,Ulazak uz fiksnu instalaciju. Drugi dio aktivnosti i prikaza obučenosti biće realizovan u kanjonu rijeke Tare, gdje će biti prikazani sadržaji iz obuke na brzim vodama i postupci prilikom vanrednih situacija na vodi.

Događaj je otvoren za medije i goste, za koje će biti prikazan i TT zbor naoružanja i alpinističke opreme koju koriste pripadnici planinskih jedinica.

Akreditacije novinara su predviđene na tel. 020 241 375 ili putem emaila pr@mod.co.me, a dolazak novinarskih ekipa je predviđen do 08, 30 sati, ispred hotela Žabljak, odakle je obezbijeđen prevoz do logorske prostorije. Poželjno je da pripadnici medija pripreme adekvatnu odjeću i obuću.

Za dodatne informacije novinari se mogu obratiti kontakt osobi, potpukovniku Hajrudinu Djerekarcu, na broj 067 222 486.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?