Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao sa ministrom za evropske i evroatlantske integracije Gruzije Giorgi Baramidzeom

Objavljeno: 02.09.2009. 23:45 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić razgovarao je danas sa potpredsjednikom Vlade i ministrom za evropske i evroatlantske integracije Gruzije Giorgi Baramidzeom, koji boravi u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Tom prilikom, ministar Vučinić upoznao je gosta sa dostignutim stepenom reforme sistema odbrane i modernizacije Vojske Crne Gore. Takođe, informisao je sagovornika i o aktivnostima koje preduzima Crna Gora na putu evroatlantskih integracija, ocjenjujući da je članstvo u NATO pravi izbor za dugoročnu stabilnost i progres regiona Zapadnog Balkana. On je kazao da naša zemlja na tom putu ima veliku podršku saveznika i partnera iz NATO, a kao posebno značajno istakao je strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama. Crnogorski ministar izrazio je očekivanje da će do kraja godine Crna Gora dobiti Akcioni plan za članstvo, kao značajnom koraku ka punopravnom članstvu u Sjevernoatlantskom savezu.

Potpredsjednik gruzijske Vlade istakao je zadovoljstvo posjetom Crnoj Gori, pri tom ocjenjujući da je upućen u ostvareni napredak naše zemlje. On je iskazao spremnost za jačanje saradnje dvije zemlje, a posebno na putu evroatlantskih integracija, prije svega kroz međusobno informisanje i razmjenu iskustava. Takođe, upoznao je sagovornika sa aktuelnim političkim i bezbjednosnim prilikima u svojoj zemlji.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?