Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpisan Protokol o donaciji Ministarstva odbrane Kraljevine Danske u vrijednosti 400.000 eura

Objavljeno: 03.09.2009. 20:45 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas predstavnike Ministarstva odbrane Kraljevine Danske pukovnika Kurta Refsgarda i Gerta Ervetsoia, članove danskog dijela Tima 3 u okviru projekta Reforme bezbjednosno-odbrambenog sektora (DSSR).

Tom prilikom, ministar Vučinić izrazio je zahvalnost na značajnoj podršci koju pruža Kraljevina Danska u razvoju informaciono-komunikacionih sistema kompatibilnih sa NATO standardima za potrebe Ministarstva i Vojske. Ocijenio je da je na putu dostizanja interoperabilnosti sa snagama NATO važna usklađenost naših komunikacionih sistema, kao i njihova bezbjednost i mogućnost razmjene informacija sa drugim resorima Vlade. Stoga, izgradnja naprednog informaciono-komunikacionog sistema u sektoru odbrane doprinijeće razvoju informacionog društva u našoj zemlji, zaključio je ministar Vučinić.

Predstavnici dankog Ministarstva odbrane naglasili su da je cilj zajedničkog projekta dva ministarstva da tokom ove i naredne godine bude izgrađen komunikaciono-informacioni sistem koji će doprinijeti efikasnosti rada i bezbjednosti informacija u Ministarstvu i Vojsci.

Takođe, pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović sa danskim predstavnikom potpisao je Protokol o donaciji Ministarstva odbrane Kraljevine Danske, koji je vrijedan 400.000 eura, a kojim će biti nabavljeni kompjuterski sistemi i softveri za mrežne servise i finansiran projekat razvoja digitalne radio-relejne mreže, kao i obuka personala za korišćenje ICT tehnologija.

Kraljevina Danska je ranije donirala 140.000 eura za opremanje ICT Core u Ministarstvu odbrane, a izrazila je spremnost podrške u razvoju sistema za nadgledanje mora i vazdušnog prostora, kao i u drugim važnim projektima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?