Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović primio je eksperta za helikopterski trening Evropske agencije za odbranu Endrju Greja

Objavljeno: 03.09.2009. 21:28 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović primio je eksperta za helikopterski trening Evropske agencije za odbranu (EDA) Endrju Greja.

Posjeta predstavnika Agencije dogovorena je u junu, kada su predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore predstavili projekat Regionalnog centra za obuku polita helikoptera u sjedištu te agencije u Briselu.

Gospodin Grej ocijenio je da je konfiguracija terena u našoj zemlji veoma dobra za obuku pilota za slijetanje na visoke terene i za učešće u mirovnim misijama, kao i da su klimatske okolnosti povoljne za obuku pilota. Takođe, obišao je i Vazduhoplovnu bazu Vojske Crne Gore, gdje se upoznao sa obukom pilota i infrastrukturnim kapacitetima.

Ekspert Agencije će svoj izvještaj predstaviti 17. septembra u Briselu predstavnicima zemalja članica EDA.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?