Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić prisustvovao prikazu praktičnog dijela međunarodne vojno-medicinske vježbe ,,MEDCEUR 2009

Objavljeno: 10.09.2009. 23:31 Autor: Naslovna strana
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić prisustvovao je danas prikazu praktičnog dijela međunarodne vojno-medicinske vježbe ,,MEDCEUR 2009 koja se održava od 01. do 12. septembra 2009. godine u Nišu.

Vježbu su pratili i ministar odbrane Republike Srbije Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić, načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Josip Lucić, general-major Robert Bejli iz Evropske komande OS SAD i drugi gosti.

Prisutni su imali priliku da vide raznovrsne sadržaje poput ukazivanja prve pomoći, medicinske evakuacije poslije saobraćajne nesreće autobusa i putničkog vozila, havarije cisterne za transport hlornog gasa, opšte i specijalističke medicinske pomoći, gašenja požara, spasavanja sa visina i prihvata i zbrinjavanja ugroženih lica u američkoj i srpskoj poljskoj bolnici i kampu Crvenog krsta.

Međunarodna vojno-medicinska vježba ,,MEDCEUR 2009 se realizuje u organizaciji Vojske Srbije i Evropske komande Oružanih snaga SAD, USEUCOM uz prisustvo medicinskog osoblja iz 15 država, među kojima su i dva medicinska tima iz sastava Vojske Crne Gore. Planirano je da se sledeća vježba ,,MEDCEUR 2010 održi u septembru 2010. godine u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?