Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: U kasarni ,,Milovan Šaranović u Danilovgradu počeo kurs za vojne posmatrače UN ,,BALMOC 1/09

Objavljeno: 15.09.2009. 20:11 Autor: Naslovna strana
Kurs za vojne posmatrače UN ,,BALMOC 1/09 počeo je u kasarni ,,Milovan Šaranović u Danilovgradu i trajaće do 01. oktobra 2009. godine.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić istakao je značaj koji ova vrsta obuke ima za pripadnike oružanih snaga. ,,Moderno doba donosi nove izazove i sve se više mijenja tradicionalna uloga vojske, tako da sada vojska sve više asistira u civilnim akcijama, pomaže u vanrednim situacijama i daje doprinos globalnom miru, kazao je viceadmiral Samardžić.

Komandant Finskog centra za obuku oružanih snaga (FINCENT) pukovnik Esa Vanonen kazao je da je za posmatrače u misijama održanja mira sa mandatom UN najbitnije da budu spremni za sve scenarije što je nemoguće bez adekvatne obuke. Takođe, istakao je da će se obuka u Danilovgradu zasnivati na uvježbavanju stvarnih situacija koje su se već dogodile u misijama, kao i da će biti simulirane na što realniji način.

Kurs za vojne posmatrače UN ,,BALMOC 1/09 organizuje Finski Centar za obuku oružanih snaga (FINCENT) u saradnji sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, a izvode ga instruktori iz Norveške, Švedske, Finske, Danske i Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?