Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio odlazećeg vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država potpukovnika Grega Brekera i novoimenovanog atašea potpukovnika Daglasa Fejertija

Objavljeno: 16.09.2009. 15:32 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je odlazećeg vojnog atašea Sjedinjenih Američkih Država potpukovnika Grega Brekera i novoimenovanog atašea potpukovnika Daglasa Fejertija.

Tom prilikom, ministar Vučinić iskazao je veliko zadovoljstvo saradnjom sa potpukovnikom Brekerom i uvjerenje da će odlična saradnja biti nastavljena i u narednom periodu. Izrazio je zahvalnost potpukovniku Brekeru na njegovom angažovanju i doprinosu jačanju partnerskih odnosa u oblasti odbrane između Crne Gore i SAD.

Saradnja sa SAD za nas je od izuzetnog značaja za dalji napredak reformi i na našem evroatlanstkom putu, kazao je ministar Vučinić.

On je upoznao novoimenovanog američkog atašea sa aktuelnim reformskim procesom u sistemu odbrane, pripremama vojnika za upućivanje u mirovne misije i evroatlantskim integracijama zemlje.

Potpukovnik Breker izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Crne Gore, ocjenjujući da je imenovanje prvog stalnog vojnog izaslanika u Crnoj Gori veliki napredak u bilateralnoj saradnji i dokaz važnosti partnerstva između dvije zemlje.

Potpukovnik Fejerti kazao je da će biti posvećen jačanju saradnje i partnerstva u oblasti odbrane i da će zajednički rad na putu integracije Crne Gore u NATO biti uspješan.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić primio je odlazećeg potpukovnika Brekera i novoimenovanog potpukovnika Fejeretija, uoči njegovog preuzimanja vojno-diplomatske misije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?