Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: XI Konferencija načelnika generalštabova zemalja Američko-jadranske povelje (A5)

Objavljeno: 23.09.2009. 21:30 Autor: Naslovna strana
Jedanaesta Konferencija načelnika generalštabova zemalja Američko-jadranske povelje (A5) biće održana od 23. do 25. septembra u hotelu Maestral, Miločer - Budva.
Godišnja konferencija okupiće načelnike generalštabova zemalja A5 - Crne Gore, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Makedonije i komandanta Američke komande za Evropu (USEUCOM) admirala Džejmsa Stavridisa, načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Miloja Miletića, zamjenika načelnika Generalštaba Vojske Slovenije brigadira Branimira Furlana, komandanta Združenih savezničkih snaga u Napulju i Američkih pomorskih snaga u Evropi i Africi admirala Marka Ficdžeralda, zamjenika komandanta Američke komande za Evropu viceadmirala Ričarda Galagera i komandanta Nacionalne garde Mejna general Džona Libija.
Tema ovogodišnjeg sastanka je ,,Unapređenje civilno-vojne spremnosti za vanredne situacije i sposobnosti za odgovor na katastrofe.
Konferencija će biti otvorena u četvrtak, 24. septembra 2009. godine, sa početkom u 09,00 sati. Konferenciju će otvoriti ministar odbrane Boro Vučinić, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić i komandant Američke komande za Evropu admiral Džejms Stavridis. Nakon uvodnih izlaganja, biće organizovano grupno fotografisanje učesnika konferencije.
Konferencija za novinare biće održana, istog dana, sa početkom u 13.40 sati.
Uvodni govori, grupno fotografisanje, kao i konferencija za novinare, otvoreni su za medije, a akreditacija novinarskih ekipa nije predviđena.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?