Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Predstavljen Kvartalni izvještaj o napretku obuke jedinice za mirovne misije Vojske Crne Gore i realizaciji drugih aktivnosti podrške na kojima je angažovana američka kompanija MPRI

Objavljeno: 23.09.2009. 01:33 Autor: Naslovna strana
Danas je u Ministarstvu odbrane predstavljen kvartalni izvještaj o napretku obuke jedinice za mirovne misije Vojske Crne Gore i realizaciji drugih aktivnosti podrške na kojima je angažovana američka kompanija MPRI.

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Boro Vučinić i predsjednik MPRI general Karl Vuono, a izvještaj je predstavio menadžer MPRI tima u Crnoj Gori Džek Petri.

Tom prilikom, zajednički je konstatovano zadovoljstvo međusobnom saradnjom, kao i ocijenjeno da je dosadašnja obuka realizovana uspješno po planu. Instruktorski tim MPRI istakao je veliku posvećenost vojnika iz jedinice za mirovne misije prilikom relaizacije obuke, kao i zadovoljstvo saradnjom sa predstavnicima Ministarstva odbrane. Takođe, general Vuono pozvao je ministra Vučinića da prilikom predstojeće posjete Sjedinjenim Američkim Državama posjeti sjedište kompanije MPRI.

Ugovor o pružanju ekspertskih usluga iz oblasti odbrane i vojske potpisali us u aprilu ove godine, u ime Vlade Crne Gore, ministar odbrane Crne Gore Boro Vučinić i predsjednik američke korporacije MPRI general Karl Vuono. Ugovor je zaključen na jednu godinu, a predviđa pružanje ekspertskih usluga od strane te renomirane korporacije Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u obuci vojnika za učešće u mirovnim misijama, razvoju politike odbrane i procedura, planiranju, upravljanju krizom, bezbjednosti obalskih granica, kao i obuci visokih službenika Ministarstva.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?