Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio novoimenovanog vojnog atašea Kanade kapetana bojnog broda Karela Hemskerka

Objavljeno: 28.09.2009. 21:50 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je novoimenovanog vojnog atašea Kanade kapetana bojnog broda Karela Hemskerka.

Tom prilikom, ministar Vučinić iskazao je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Kanadom i izrazio zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža u reformi crnogorskog sistema odbrane. Takođe, naglasio je kao veoma korisnu obuku pripadnika Vojske Crne Gore u Kanadi, posredstvom Programa podrške za vojnu obuku MTAP, koji je otpočeo prošle godine, a u okviru kojeg je najvažnije intenzivno učenje engleskog jezika. Podsjećajući na strateško opredjeljenje Crne Gore da postane članica NATO, ministar Vučinić iskazao je očekivanje da do kraja godine dobijemo poziv za Akcioni plan za članstvo MAP, kao važan korak na evroatlantskom putu.

Kapetan bojnog broda Hemskerk istako je očekivanje da će saradnja i u narednom periodu biti uspješna i obostrano korisna. Takođe, saopštio je da Kanada podržava napore Crne Gore za uključivanje u NATO, kao i napore cijelog regiona na tom putu. Prenio je spremnost njegove države da konkretno pomogne u izgradnji kapaciteta i reformi odbrambenog sistema u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?