Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan brifing za medije o reformi sektora odbrane u Crnoj Gori

Objavljeno: 30.09.2009. 20:45 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo odbrane, u saradnji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori, organizovalo je brifing za medije o aktuelnim procesima reforme sektora odbrane u Crnoj Gori, koji je održan danas u hotelu Crna Gora.
Tom prilikom, novinarima su se obratili šef Misije OSCE-a u Crnoj Gori ambasadorka Paraskiva Badesku, pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović, pomoćnik ministra za materijalne resurse pukovnik Rifet Kosovac i pomoćnik ministra za ljudske resurse dr Rajko Novićević.
Novinari su posebno interesovanje pokazali za aktuelno pitanje uništavanja viškova naoružanja. Takođe, bilo je riječi o upućivanju jedinica Vojske Crne Gore u mirovnu misiju u Avganistan, dostignućima u procesu reforme sistema odbrane, novim vježbovno-terenskim uniformama Vojske Crne Gore, kao i podršci javnog mnjenja u procesu evroatlantskih integracija.
U skladu sa zaključkom konferencije Mediji i reforma sektora odbrane, održane 28. maja ove godine, Ministarstvo odbrane nastoji da kroz redovne brifinge za medije podstakne aktivnije učešće javnosti u reformi sektora odbrane, odnosno da doprinese snaženju civilno-vojnih odnosa i ukupnom kvalitetu reforme.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?