Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Čestitka ministra odbrane Bora Vučinića povodom Dana Vojske Crne Gore

Objavljeno: 06.10.2009. 22:28 Autor: Naslovna strana
Poštovani pripadnici Vojske Crne Gore,

Srdačno vam čestitam 7. oktobar, Dan Vojske.

U protekle tri godine Vojska Crne Gore se razvila u pouzdanu snagu države, koja odgovorno i predano obavlja svoje dužnosti. Uradili smo dosta na našem putu evroatlantskih integracija, kao i na planu opremanja i modernizacije Vojske Crne Gore, a postignuti rezultati dobili su najviše ocjene sa svih relevantnih međunarodnih adresa. Nastavili smo sa reformama u svim oblastima jednog kompleksnog sistema, kakav je sistem odbrane. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće da svaki pojedinac nije dao svoj lični doprinos i maksimalnim zalaganjem omogućio postizanje ovako dobrih rezultata.
Pred nama su i dalje brojni zadaci koje moramo ispuniti u cilju dostizanja potpune interoperabilnosti i organizacije Vojske u skladu sa savremenim standardima, koja će biti u stanju da odgovori svim izazovima koji se nađu pred njom, a uz to i uvijek biti na usluzi građanima Crne Gore. Jedan od najvažnijih zadataka je i vaše učešće u mirovnim misijama. Uvjeren sam da ćete i te zadatke časno i odgovorno obavljati i na najbolji način predstavljati Crnu Goru u skladu sa dugom i svijetlom tradicijom koja i nas obavezuje.

Gospodo oficiri, podoficiri, vojnici i civilna lica,

Želim da vas obavijestim da ćemo danas i u Vašingtonu prigodnom svečanošću u Ambasadi Crne Gore obilježiti Dan Vojske.

Na kraju još jednom želim da pohvalim zavidne rezultate koje ste postigli za kratko vrijeme kroz svoju upornost, umijeće i nesebično zalaganje. Vaš pokazani profesionalizam daje nam za pravo da budemo optimisti po pitanju ubrzanog sprovođenja daljih reformi koje nas očekuju na putu pune integracije u NATO.

U nadi da ćemo u narednom periodu uspješno ispuniti sve preuzete obaveze i postavljene ciljeve, svim pripadnicima Vojske Crne Gore želim puno uspjeha na ličnom i profesionalnom planu.

Srdačno,

MINISTAR
mr Boro Vučinić

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?