Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić boravio je u posjeti američkoj državi Mejn

Objavljeno: 09.10.2009. 00:00 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić boravio je u posjeti državi Mejn, u okviru višednevne zvanične posjete Sjedinjenim Američkim Državama.

Tom prilikom, sastao se sa guvernerom Mejna Džonom Baldačijem sa kojim je razgovarao o saradnji Crne Gore sa tom američkom državom i aktuelnim procesima u sistemu odbrane Crne Gore. Zajednički je konstatovano zadovoljstvo veoma uspješnom vojnom saradnjom u okviru Dražavnog partnerskog programa. Takođe, razgovarano je i o mogućnostima daljeg proširenja saradnje u oblasti turizma, kulture, prosvjete i privrede.

Po završetku susreta, ministar Vučinić, sa domaćinom, održao je konferenciju za novinare, posjetio vojno brodogradilište i prisustvovao prezentaciji namjenskih vojnih vozila.

Takođe, povodom Dana Vojske Crne Gore, ministar odbrane organizovao je prijem u Ambasadi Crne Gore u Vašingtonu, na kojem je govorio o dostignutom nivou reformi u sistemu odbrane, našem evroatlantskom putu i saradnji sa SAD, kao strateškim partnerom.

Ministar Vučinić nastaviće petodnevni boravak u SAD posjetom Pomorskoj akademiji u Anapolisu, gdje će obići crnogorske kadete Sava Franovića i Roberta Golovića. Takođe, predviđen je i susret sa šefom Nacionalne garde SAD generalom Kregom Mekinlijem.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?