Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mejn bio domaćin delegacije iz Crne Gore u Point Lookout, Blaine House

Objavljeno: 09.10.2009. 23:20 Autor: Naslovna strana
NORTPORT. Delegacija vojnih zvaničnika iz istočno-evropske države Crne Gore posjetila je ove nedjelje Point Lookout u Northport.

Prema riječima majora Michael Steinbuchel, koordinatora Državnog partnerskog programa Nacionalne garde države Mejn, Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD povezalo je državne nacionalne garde sa državama u razvoju ,,kako bi im pružile pomoć u procesu evroatlantskih integracija i njihovom eventualnom članstvu u NATO. Takođe, istakao je da bi to partnerstvo pomoglo tim državama na putu evropskih integracija.

Agencija za upravljanje vanrednim situacijama iz Mejna bila je domaćin Konferencije o državnoj bezbjednosti (Homeland Security Conference) u Point Lookout koja je odžana od 07. do 08. okobra. Guverner Džon Baldači se, u četvrtak, 08. oktobra, sastao sa ministrom odbrane Crne Gore Borom Vučinićem u Blaine House.

Tokom konferencije, Steinbuchel je izrazio očekivanja da će partnerstvo, koje je počelo 2006. godine, dovesti do tješnje saradnje kada je u pitanju razmjena ljudstva.

,,Nedavno su članovu Mornaričke patrole Mejna boravili u Crnoj Gori kako bi pomogli crnogorskoj policiji i mornarici u treninzima, upoznavanju i sprovođenju graničnih operacija, kazao je Steinbuchel.
,,Takođe, očekujemo da ćemo imati priliku da se upoznamo i sa situacijom kada je riječ o životnoj sredini, rekao je on. Steinbuchel je kazao će da eksperti iz Mejna pomoći svojim kolegama iz Crne Gore u njihovim težnjama da povećanju svijesti građana o životnoj sredini i očuvanju kulturnih znamenitosti.
Crna Gora je bila u sastavu bivše Federalne Republike Jugoslavije, a članica je Ujedinjenih nacija. Ima oko 670 000 stanovnika, a jedan od njenih spoljnopolitičkih ciljeva je članstvo u Evropskoj uniji. Graniči se sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Albanijom.

By Shlomit Auciello
The Herald Gazette Reporter , VILLAGE SOUP,
http://knox.villagesoup.com/Government/story.cfm?storyID=179021
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?