Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Radionica o vojno-obavještajnim podacima OSINT u Danilovgradu

Objavljeno: 13.10.2009. 22:06 Autor: Naslovna strana
U organizaciji Savezničke komande za transformaciju - ACT i Vojske Crne Gore Radionica o vojno-obavještajnim podacima - OSINT biće realizovana u perioud od 13. do 16. oktobra u Centru za obuku - kasarna Milovan Šaranović u Danilovgradu.

Radionicu je, ispred Savezničke komande za transformaciju otvorio potpukovnik Rejnhard Šreder, a ispred domaćina učesnike je pozdravio načelnik štaba GŠ VCG general major Dragan Milosavljević.

Na Radionici učestvuju 11 predstavnika zemalja Partnerstva za mir (PfP), Mediteranskog dijaloga (MD) i Istanbulske inicijative za saradnju (ICI), kao i 11 pripadnika Vojske Crne Gore, a predavači su relevantni predstavnici Savezničke komande za transformaciju ACT i Savezničke komande za operacije ACO.

Tokom Radionice biće obrađena NATO teorija obavještajnog rada, sa težištem na metodama, tehnikama i alatima koji se koriste prilikom prikupljanja obavještajnih podataka iz otvorenih izvora (OSINT).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?