Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je slovenačkog ambasadora Jerneja Videtiča

Objavljeno: 14.10.2009. 22:43 Autor: Naslovna strana

Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas ambasadora Republike Slovenije u Crnoj Gori Jerneja Videtiča.

Tom prilikom, ministar Vučinić i ambasador Videtič razgovarali su o dosadašnjoj saradnji između dvije države u oblasti odbrane i vojske. Ministar odbrane ponovio je opredjeljenje za članstvo države u NATO, i na tom putu, što skorije dobijanje Akcionog plana za članstvo MAP. Takođe, istakao je korisnost dobre saradnje sa Slovenijom u oblasti odbrane, a posebno kada je riječ o pohađanju kurseva jezika u Ajševici.

Ambasador Videtič kazao je da je veoma važno za Crnu Goru da nastavi putem evroatlantkih integracija i da Slovenija podržava što skorije dobijanje MAP-a. Takođe, istakao je podršku za nastavak uspješnih reformi u sistemu odbrane u Crnoj Gori, a posebno kada je riječ o uništavanju viškova naoružanja i municije. Takođe, interesovao se za pripremu pripadnika Vojske Crne Gore za upućivanje u mirovne misije, a bilo je riječi i o nedavnoj posjeti crnogorskog ministra odbrane Sjedinjenim Američkim Državama.

Na kraju, ministar Vučinić zahvalio se na značajnoj podršci Slovenije i iskazao interes za susret sa ministarkom odbrane dr Ljubicom Jelušič

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?