Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar odbrane Boro Vučinić učestvovaće sjutra na sastanku ministara odbrane Jugoistočne Evrope (SEDM)

Objavljeno: 20.10.2009. 22:41 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić učestvovaće na godišnjem sastanku ministara odbrane zemalja Jugoistične Europe (Southeast Europe Defense Ministerial - SEDM) koji će se održati u srijedu, 21. oktobra 2009. godine, u Sofiji, Republika Bugarska.

Sastanak će biti prilika i za brojne bilateralne susrete crnogorskog ministra odbrane.

Inicijativa za uspostavljanje saradnje na nivou ministara odbrane Jugoistočne Evrope (JIE) pokrenuta je 1996. godine, sa namjerom jačanja saradnje zemalja regiona, Italije i SAD na planu odbrane. Osnovni cilj saradnje ministara odbrane JIE, Italije i SAD je poboljšanje razumijevanja i političko-vojne saradnje radi jačanja stabilnosti i bezbjednosti u regionu. U sastavu SEDM se trenutno nalazi 12 zemalja-članica: Grčka, Italija, SAD, Turska, Slovenija, Rumunija i Bugarska, Albanija, Hrvatska, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Ukrajina.

Crna Gora i Srbija imaju status zemalja posmatrača u SEDM-u, a prošle godine su podnijele zahtjev za punopravno članstvo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?