Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je ambasadorku Češke Republike Hanu Hubačkovu

Objavljeno: 20.10.2009. 22:44 Autor: Naslovna strana

Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas ambasadorku Češke Republike Hanu Hubačkovu.

Tom prilikom, ministar Vučinić izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Češkom Republikom, naglašavajući da su iskustva te članice NATO i EU veoma korisna za Crnu Goru. Istakao je važnim da Crna Gora dobije, do kraja ove godine, Akcioni plan za članstvo MAP, kao najznačajniju fazu integracije u NATO. Takođe, podsjetio je na odluku naše zemlje da uputi pripadnike Vojske Crne Gore u mirovne operacije u svijetu i upoznao sagovornicu sa pripremama vojnika. On je naglasio posvećenost Crne Gore jačanju saradnje sa susjedima, posebno u oblasti odbrane.

Ambasadorka Hubačkova iskazala je punu podršku Crnoj Gori za dobijanje MAP-a u što skorijem periodu i ocijenila da će time naša zemlja započeti novi stepen integracije u NATO. Ona je kazala da je do sada mnogo urađeno na planu reforme sistema odbrane i da je napredak veoma konkretan u različitim oblastima. Saopštila je da cijeni napore Crne Gore da doprinese mirovnim operacija u svijetu i istakla da Crna Gora, kao stabilna zemlja, značajno doprinosi stabilizaciji regiona. Takođe, naglasila je da pripreme za ulazak u NATO značajno doprinose pripremljenosti zemlje za kasnije članstvo u Evropskoj uniji.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?