Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas direktora Direktorata za planiranje snaga NATO Frenka Bolanda

Objavljeno: 20.10.2009. 22:54 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas direktora Direktorata za planiranje snaga NATO Frenka Bolanda, koji boravi u posjeti Ministarstvu odbrane radi konsultacija o Strateškom pregledu odbrane Crne Gore.

Tom prilikom, ministar Vučinić izrazio je zahvalnost na pomoći NATO u izradi SPO, jednog od najvažnijih dokumenata u sistemu odbrane. Takođe, istakao je da je izrada SPO jedna od prioritetnih obaveza u radu Ministarstva i da je posvećena velika pažnja izradi kvalitetnog dokumenta. On je upoznao sagovornika sa dinamikom priprema vojnika za upućivanje u mirovne misije i istakao da će dobijanje Akcionog plana za članstvo MAP predstavljalti dodatno ohrabrenje za evroatlantske napore Crne Gore.

Direktor Boland istakao je zadovoljstvo napretkom Crne Gore na putu ka članstvu u NATO i podržao dalje napore na tom putu. On je ocijenio da će razmatranje crnogorskog zahtjeva za MAP biti ozbiljno razmatrano uskoro u NATO-u. Kada je riječ o dosadašnjoj izradi SPO, Boland je ocijenio da je urađen značajan posao i da je nacrt tog dokumenta dobra osnova za kvalitetnu raspravu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?