Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar odbrane Boro Vučinić primio vojnog atašea Slovenije brigadnog generala Rada Klisariča

Objavljeno: 23.10.2009. 21:45 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je vojnog atašea Republike Slovenije u Crnoj Gori brigadnog generala Rada Klisariča.

Tom prilikom, ministar Vučinić iskazao je zadovoljstvo saradnjom sa Slovenijom u oblasti odbrane, istakavši da je ta zemlja dobar primjer uspješnih reformi odbrane za Crnu Goru. Kao veoma korisnu saradnju, istakao je uspješnu realizaciju zajedničke obuke planisnkih jedinica vojske i učenje engleskog jezika u Ajševici. Takođe, ističući posvećenost daljem jačanju bilateralne saradnje u oblasti odbrane, ministar Vučinić uputio je poziv slovenačkoj ministarki odbrane dr Ljubici Jelušič da posjeti Crnu Goru.

General Klisarič čestitao je na prijemu Crne Gore u punopravno članstvo Procesa saradnje ministara odbrane Jugoistočne Evrope SEDM. Takođe, podržao je što skorije uključenje naše zemlje u Akcioni plan za članstvo MAP i podsjetio na trajnu podršku Slovenije integracionim naporima Crne Gore. Takođe, ocijenio je da su prilikom nedavne zajedničke obuke, planinske jedinice VCG pokazele izuzetan stepen obučenosti i da već zadovoljavaju brojne NATO standarde.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji dvije zemlje u oblasti odbrane u narednoj godini, a posebno o obuci crnogorskih oficira, podoficira i vojnika u Planinskoj školi u Bohinskoj Beli.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?