Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Vučinić - Lajn

Objavljeno: 04.11.2009. 00:31 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Velike Britanije Kevina Lajna.

Tom prilikom, ministar Vučinić izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj izuzetno dobroj saradnji i doprinosu koji je dao jačanju sveukupnih odnosa dviju zemalja. Ministar Vučinić je istakao opredjeljenje za članstvo države u NATO i izrazio očekivanje za što skorije dobijanje Akcionog plana za članstvo MAP. Takođe, on je upoznao sagovornika sa pripremama pripadnika Vojske Crne Gore za upućivanje u mirovne misije.

Ambasador Lajn je izrazio zadovoljstvo uspješnom saradnjom i istakao da će njegova država nastaviti da podržava napore Crne Gore na putu evroatlantskih integracija. Takođe, istakao je da je u prethodnom periodu postignut veliki napredak na putu evroatlantskih integracija i refomi sistema odbrane.

Razgovarano je o i sprovođenju MONDEM programa i zaključeno je da se realizuje u skladu sa planiranom dinamikom.

Takođe, zajednički je konstatovano zadovoljstvo uspješnom organizacijom obilježavanja 65. godina od specijalne operacije spasavanja partizanskih ranjenika u Donjim Breznima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?