Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić boravio je u posjeti Oružanim snagama Republike Austrije

Objavljeno: 12.11.2009. 20:30 Autor: Naslovna strana
Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore viceadmiral Dragan Samardžić boravio je u dvodnevnoj posjeti Oružanim snagama Republike Austrije.

Tom prilikom, viceadmiral Samardžić se sastao sa načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Austrije generalom Edmundom Entaherom, nakon čega je položio vijenac u kripti neznanog junaka. Viceadmiral Samardžić je izrazio zahvalnost na pomoći koju Oružane snage Austrije pružaju Vojsci Crne Gore, naročito u pogledu pripreme i osposobljavanja planinskog bataljona.

Tokom posjete, crnogorska delegacija je upoznala sagovornike sa dostignutim rezultatima na putu evroatlantskih integracija, kao i sa pripremama pripadnika Vojske Crne Gore za upućivanje u mirovne misije. Dogovoren je nastavak saradnje, a za narednu godinu je planirana alpinistička obuka za pripadnike planinskog bataljona.

Drugog dana posjete, viceadmiral Dragan Samardžić je obišao Centar za pripremu austrijskih jedinica za učešće u mirovnim operacijama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?